Član Trampovog kabineta podnosi ostavku posle skandala sa „izopačenim milijarderom“

© AP Photo / Andrew HarnikDonald Tramp i Aleksandar Akosta
Donald Tramp i Aleksandar Akosta  - Sputnik Srbija
Pratite nas
Aleksandar Akosta će podneti ostavku na poziciju sekretara za rad u administraciji predsednika SAD Donalda Trampa.

Vest o ostavci je potvrdio Tramp.

Akosta je bio umešan u skandal oko kontroverznog milijardera Džefrija Epstajna, koji je uhapšen zbog zlostavljanja maloletnih devojčica.

Epstajn je uhapšen zbog optužbi da je seksualno zlostavljao na desetine, a prema nekim svedočenjima — i stotine maloletnih devojčica. Prema navodima optužnice, neke od njih su imale samo 13 ili 14 godina.

Milijarder je, navodno, upravo u ovoj palati napastvovao desetine devojčica. Hapšenje je usledilo čitavu deceniju nakon što se Epstajn nagodbom izvukao iz sličnih optužbi na Floridi.

© AP Photo / Uma SanghviDžefri Epstajn
Član Trampovog kabineta podnosi ostavku posle skandala sa „izopačenim milijarderom“ - Sputnik Srbija
Džefri Epstajn

Federalni tužioci iz Majamija pripremili su obimnu optužnicu na 53 strane protiv Epstajna, ali je ona 2008. godine ekspresno stornirana, nakon što je sa Epstajnovim advokatima postignuta tajna nagodba.

Umesto doživotne robije, Epstajn je u zatvoru u Palm Biču proveo samo godinu dana, nakon što se izjasnio krivim po optužbi za prostituciju. Pritom — dozvoljeno mu je bilo da zatvor napušta šest dana nedeljno, i to na po 12 sati.

Dogovor je sklopio Aleksander Akosta, bivši pravobranilac Južnog distrikta na Floridi, koji je sada na funkciji sekretara za rad u Vladi Donalda Trampa.

Akosta se, prema navodima „Njujork tajmsa“, privatno sreo sa Epstajnovim advokatima u njegovoj kompaniji, kada su i utanačeni detalji nagodbe.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala