Anketa u Severnoj Makedoniji: VMRO-DPMNE se vraća na vlast za godinu dana

© AP Photo / Boris GrdanoskiHristijan Mickoski na protestu u Prištini
Hristijan Mickoski na protestu u Prištini - Sputnik Srbija
Pratite nas
Najveći broj ispitanih građana Severne Makedonije (42 odsto) u anketi koju je sproveo istraživački centar Makfak, odgovorio je da će najuticajnija opoziciona stranka VMRO-DPMNE, sa Hristijanom Mickoskim na čelu, preuzeti vlast u toj državi za godinu dana, prenosi Tanjug.

Anketirani građani su odgovarali na pitanje: „Kada će VMRO-DPMNE doći na vlast?“, preneo je skopski portal „Republika“.

Inače, Mickoski je ranije danas odgovorio na prozivke aktuelnog premijera Zorana Zaeva, da će uz pomoć naroda rešiti sve probleme zemlje na narednim izborima.

„Mislim da je gospodin Zaev zadivljen skandalima, kriminalom i korupcijom i da se ponovo bavi opozicijom, izmišljajući teme, skrećući pažnju sa glavnih pitanja, prozivajući me. A ja bih mu rekao da ću zajedno sa narodom rešiti sve probleme na izborima, i to je upravo to. Onda ćemo se pozabaviti rešavanjem svih preostalih problema koje su on i njegova nesposobna vlada prouzrokovali i nisu rešili“, napisao je Mickoski ne svom profilu na Fejsbuku.

Zaev je prethodno u jednom intervjuu, između ostalog, optužio Mickoskog da nema hrabrosti da rešava probleme, već da deluje protiv države i njenih strateških interesa.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala