Zaev: Razgovarao sam sa Tačijem, a sa Vučićem razmenio poruke

© AP Photo / Ronald ZakZoran Zaev
Zoran Zaev - Sputnik Srbija
Pratite nas
Premijer Severne Makedonije Zoran Zaev izjavio je da je razgovarao sa predsednikom privremenih kosovskih institucija Hašimom Tačijem i da je razmenio poruke sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

Kako je preneto Tanjugu iz kabineta Zaeva, on je to izjavio medijima u Skoplju povodom razgovora sa ruskim komičarima, od kojih se jedan predstavio kao ukrajinski predsednik Petar Porošenko. Njemu je makedonski premijer otkrio navodni plan Vučića i Tačija o razmeni teritorija. Kako je Zaev rekao, Tači je od njega tražio objašnjenje povodom te izjave.

„Mi nikada nismo imali detalje pregovaračkog procesa Beograda i Prištine. Zapravo, i Tači i Vučić znaju da mi to ne znamo, jer ne razmenjujemo informacije o tome“, rekao je Zaev.

Ranije je predsednik privremenih kosovskih institucija Hašim Tači izjavio da je sinoć razgovarao telefonom sa makedonskim premijerom radi razjašnjenja izjave u vezi sa navodnim dogovorom Tačija i Vučića o razmeni teritorija, koji je Zaev otkrio navodnom predsedniku Ukrajine Petru Porošenku.

Tači je izjavio da je tokom razgovara Zaev rekao da je bio žrtva prevare, a da je izjava koju je dao u vezi sa navodnim dogovorom između kosovskog i srpskog predsednika o razmeni teritorija „bila zasnovana na glasinama, dezinformacijama i podacima koje su objavili Sputnjik i drugi ruski mediji“.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala