Srbija zahteva: Hitno oslobodite privedene direktore škola

© Vecernje novostiKosovska policija ide ka Gazivodama
Kosovska policija ide ka Gazivodama - Sputnik Srbija
Pratite nas
Na administrativnom prelazu Končulj dvojica Srba, direktori dve osnovne škole, privedena su prilikom pokušaja da uđu u centralnu Srbiju, a tim povodom reagovala je Kancelarija za KIM, najoštrije osudivši taj postupak kao nastavak kampanje zastrašivanja srpskog naroda na KiM i zatražila njihovo oslobađanje.

Jučerašnje privođenje direktora OŠ ’Mladen Marković‘ iz Vitine, Trajana Trajkovića i Tehničke škole u Vrbovcu Bobana Dajića je napad na srpski narod u Kosovskom Pomoravlju i najflagrantniji primer pravnog nasilja kojem su sve češće izloženi ugledni Srbi“, navodi se u saopštenju koje prenosi Tanjug.

Kancelarija je, kako se navodi, kao što to uvek čini u ovakvim slučajevima, privedenim Srbima obezbedila advokata i svu potrebnu pravnu podršku.

„Zahtevamo da međunarodne institucije na terenu intervenišu kako bi bio sprečen nastavak ove brutalne kampanje, a direktori srpskih škola najhitnije oslobođeni“, ističe se u saopštenju.

Iz Kancelarije za KiM poručuju da Srbima na Kosovu i Metohiji mora biti garantovano pravo na obrazovanje, i Srbija će nastaviti da, pružanjem finansijske pomoći i ekonomskim projektima, čini sve kako bi naši građani mogli da, uprkos pritiscima Prištine, žive dostojanstvenim i normalnim životom.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala