Sestra Kim Džong Una sve moćnija

© AFP 2023 / PATRICK SEMANSKYKim Jo Džong
Kim Jo Džong - Sputnik Srbija
Pratite nas
Kim Jo Džong, mlađa sestra severnokorejskog lidera Kim Džong Una, dobija sve veću moć u zemlji, tvrdi južnokorejska obaveštajna agencija.

Kim Jo Džong trenutno obavlja posao direktorke severnokorejskog Sekretarijata za propagandu i agitaciju, a mogla bi da postane moćna gotovo kao neki visoki pomoćnici Kim Džong Una, prenosi američki portal UPI.

Kako se navodi, ona se držala po strani nakon što drugi samit SAD i Severne Koreje održan u februaru nije dao željene rezultate, a sve prisutnija u javnosti postala je nakon iznenadnog susreta Kima i američkog predsednika Donalda Trampa u Demilitarizovanoj zoni između dve Koreje.

Portal navodi da bi ona mogla da uđe u 10 najmoćnijih ljudi u toj zemlji, o čemu govori podatak da je pre dva dana, na obeležavanju 25. godišnjice smrti osnivača Severne Koreje Kim Il Sunga, bila među 10 funkcionera kojima je Kim bio okružen.

Kim Jo Džong je sedela četiri mesta od brata, a prema tvrdnjama južnokorejskih obaveštajaca njena moć raste.

„Sudeći po fotografijama ona ima rang kao predsednik Narodne skupštine Čoe Rjong Hae i potpredsednik vladajuće Korejske narodne partije Ru Su Jong“, rekao je predsednik Odbora Skupštine Južne Koreje za obaveštajne poslove Li Hje Hun, koji informacije dobija od obaveštajnih službi.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala