Putin nema ništa protiv predloga Zelenskog, ali postavlja neka pitanja

© Sputnik / Sergeй Guneev / Uđi u bazu fotografijaVladimir Putin
Vladimir Putin  - Sputnik Srbija
Pratite nas
Moskva nema ništa protiv proširenja „normandijskog formata“, rekao je ruski predsednik Vladimir Putin nakon sastanka sa bolivijskim liderom Evom Moralesom.

„Nismo odbacili nijedan od predloženih formata, između ostalog ni prošireni ’normandijski format‘. Kao prvo, taj ’normandijski format‘ i sastanak na najvišem nivou treba da bude dobro pripremljen – to je očigledno. Drugo, o tome se može govoriti nakon konačnog formiranja nove vlade i održavanja izbora za parlament zemlje (Ukrajine)“, rekao je Putin, komentarišući predlog Zelenskog da se „normandijskom formatu“ pridruže i SAD i Velika Britanija.

„Pod tri, ne znam kako reaguju drugi učesnici ovog procesa“, dodao je ruski lider.

On je podsetio da će, na primer, premijerka Velike Britanije Tereza Mej kroz nekoliko nedelja prekinuti da vrši tu dužnost.

„Nije jasno u kom svojstvu je pozvana na taj sastanak. Da li se ona slaže sa tim ili ne? Kako američka administracija na to reaguje, mi ne znamo. Kako reaguje Nemačka, Francuska. To su sve pitanja koja treba da budu obrađena. Mi nikad nismo odbijali kontakte... To takođe može da bude interesantno“, zaključio je Putin.

Ranije je predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski predložio ruskom lideru Vladimiru Putinu da se sastanu u Minsku. On je precizirao da bi sastanak trebalo da bude održan uz posredovanje američkog predsednika Donalda Trampa, nemačke kancelarke Angele Merkel, premijerke Velike Britanije Tereze Mej i predsednika Francuske Emanuela Makrona.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala