Oglasili se ruski prankeri: Nismo znali ni ko je Zaev, a onda nam je „zapao za oko“

© AP Photo / Boris GrdanoskiZoran Zaev
Zoran Zaev - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ruski komičari Aleksej Stoljarov i Vladimir Kuznjecov, poznatiji kao Leksus i Vovan, oglasili su se povodom razgovora sa makedonskim premijerom Zoranom Zaevom .

Leksus i Vovan su sa Zaevom razgovarali telefonom tako što mu su mu se predstavili kao Peter Porošenko i Jens Stoltenberg, a danas kažu da im je šef makedonske vlade „zapao za oko“ kada je u svojim izjava počeo da napada Rusiju da se meša u unutrašnja pitanje te države, prenosi Tanjug.

Oni su za makedonski portal A1on ispričali da su kontakt makedonske vlade našli na zvaničnoj veb stranici, poslali su, kažu, upit za razgovor telefonom sa premijerom predstavivši se kao Porošenko i Stoltenberg, a već nekoliko sati kasnije dobili su odgovor da Zaev prihvata poziv.

„Nismo znali za Zorana Zaeva prethodno, ali videli smo brojne intervjue u kojima on optužuje Rusiju za mešanje u unutrašnje stvari vaše zemlje pa smo zaključili da je to dobar razlog da ga kontaktiramo i pitamo. Razlog zašto smo objavili razgovor jeste ta što smo bili na odmoru i imali smo vremena da skupimo sve snimke i objavimo ih zajedno. Prethodno smo bili zauzeti drugim ’žrtvama‘“, izjavio je Stoljarev.

Kuznjecov, koji je temeljniji u svojim odgovorima, tvrdi da ga je Zaev poslednji put tražio 4. juna ali da se on nije javio zato što je spavao.

Makedonija im je, kažu, bila interesantna i zbog nedavne promene imena.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala