Ministar zdravlja potvrdio: Nema životno ugroženih, povređeno šest državljana Srbije

© ALKIS KONSTANTINIDISNevreme u Grčkoj
Nevreme u Grčkoj - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ministar zdravlja Zlatibor Lončar potvrdio je da je šest građana Srbije povređeno u nevremenu koje je pogodilo grčko poluostrvo Halkidiki, ističući da su svi zbrinuti i da niko nije životno ugrožen.

Tokom posete institutima u Sremskoj Kamenici, Lončar je rekao da je ponuđena pomoć našim građanima ako neko od njih odluči da se ranije vrati u Beograd.

„Povređeno je šestoro naših građana u Grčkoj, oni su svi zbrinuti. Sve vreme smo u kontaktu sa predstavnicima naše Ambasade u Atini i Konzulata u Solunu. Kao Ministarstvo zdravlja ponudili smo pomoć Ministarstvu zdravlja grčke, a ako bude bilo potrebe da se neko od naših građana vrati u Beograd, organizovali smo sve da možemo da odemo po njih“, rekao je Lončar, uz molbu da se oko ovog slučaja ne širi panika.

Na grčkom poluostrvu Halkidikiju proglašeno je vanredno stanje posle snažnog nevremena koje je trajalo samo 20 minuta i u kojem je poginulo šest turista, a oko 100 ljudi je povređeno.

Prema prvim informacijama policije, poginuli su žena i osmogodišnji dečak iz Rumunije, dvoje starijih turista iz Češke i muškarac i dečak iz Rusije.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala