„Kustendorf klasik“, dan drugi: Stare ruske romanse i napolitanske pesme

© Sputnik / Aleksandar MilačićTakmičari na "Kustendorf klasik" festivalu
Takmičari na Kustendorf klasik festivalu - Sputnik Srbija
Pratite nas
Drugog dana festivala „Kustendorf klasik“ nastupiće pijanista Aleksandar Madžar, a zatim i bariton Vasilij Gerelo, koji će izvesti stare ruske romanse i napolitanske pesme.

Nakon spektakularnog otvaranja sedmog festivala ruske klasične muzike u Drvengradu, posetioce „Kustendorf klasika“ očekuje raznovrstan umetnički program.

Dan na Mećavniku počeo je projekcijom filma „Tema“ ruskog reditelja Gleba Panfilova, a onda je usledio takmičarski i revijalni program u okviru kojeg će biti izvedena savremena opera Mikaela Tariverdijeva „Očekivanje“ u režiji Vladana Ćurkovića i pod dirigentskom upravom Marije Stajić.

© Sputnik / Radoje PantovićTakmičari na "Kustendorf klasik" festivalu
„Kustendorf klasik“, dan drugi: Stare ruske romanse i napolitanske pesme - Sputnik Srbija
Takmičari na "Kustendorf klasik" festivalu

Nakon koncerta Simfonijskog orkestra „Kustendorf“, koji će izvesti kompoziciju M. Musorgskog „Noć na golom brdu“, u večernjim satima očekuje se nastup pijaniste Aleksandra Madžara. Srpski „majstor klavira“, koji je imao 14 godina kada je kao najmlađi đak upisao Fakultet muzičke umetnosti u Beogradu, uz pratnju orkestra izvešće Koncert za klavir i orkestar br. 1 P. I. Čajkovskog.

U dvorani „Prokleta avlija“ zvaničan program drugog dana festivala ruske klasične muzike „Kustendorf klasik“ biće završen nastupom ruskog baritona Vasilija Gereloa koji će uz klavirsku pratnju Olega Vajnštajna i Simfonijskog orkestra „Kustendorf“ zapevati ruske arije i romanse i napolitanske pesme.

© Sputnik / Aleksandar MilačićSvečano otvaranje festivala Kustendorf klasik
„Kustendorf klasik“, dan drugi: Stare ruske romanse i napolitanske pesme - Sputnik Srbija
Svečano otvaranje festivala Kustendorf klasik

Glavni pokrovitelj festivala je kompanija „Gaspromnjeft“.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala