Grčki mediji: Povređena 13-godišnja devojčica iz Srbije

© AFP 2023 / SAKIS MITROLIDISNevreme na Halkidikiju
Nevreme na Halkidikiju - Sputnik Srbija
Pratite nas
U nevremenu koje je pogodilo poluostrvo Halkidiki povređena je i jedna 13-godišnja devojčica iz Srbije, objavili su danas grčki mediji.

U solunsku bolnicu "Genimatas" primljeno je petoro dece povređene u nevremenu, među kojima je i devojčica iz Srbije, a mediji navode da niko nije u životnoj opasnosti.

Navodi se da su deca, uzrasta od 3,5 do 13 godina, prebačena u bolnicu tokom noći iz mesta Flogita i Nea Plaja, prenosi thestival.gr.

"Tu su četiri devojčice i jedan dečak koji su povređeni, ali nisu u opasnosti. Jedno dete imalo je povrede glave zbog kojih je bila neophodna operacija, hospitalizovano je i nije u opasnosti. Radi se o deci čije su porodice iz Grčke i iz inostranstva, a boravili su tu kao turisti. Jedna od devojčica, koja ima 13 godina, srpska je državljanka, a ostala deca su Grci", rečeno je u toj bolnici.

Konzulat Srbije u Solunu obavešten je da je jedna srpska državljanka povređena u nevremenu koje je pogodilo grčko poluostrvo Halkidiki, a za sada nema podataka da li ima žrtava među srpskim turistima.

Konzul Srbije u Solunu Dragana Glišić izjavila je za Tanjug da je konzulat informaciju o povređenoj srpskoj državljanki dobio iz bolnice u Solunu.

"Mislimo da je u pitanju turistkinja koja je letovala u Stavrosu, pokušaćemo da saznamo odakle je primljena u bolnicu i preko koje agencije je letovala", kazala je Glišićeva.

Ona je rekla da konzulat nema informacija o šestoro lakše povređenih srpskih tursita koji su prema tvrdnji medija smešteni u bolnici u Nea Mudanji.

"Znamo da je tamo bio najveći udar nevremena, na potezu Nea Mudanja-Nea Kalikratija-Nea Plogita-Nea Plaja. I Kasandra, takozvani ''prvi prst'' na Halkidikiju je pogođen, odnosno mesto Nea Potidea, pogođen je i ''drugi prst'' Sitonija - Neos Marmaras i Nikiti, gde je nevreme bilo manjeg intenziteta, ali je ipak bio zatvoren put koji je u međuvremenu ponovo otvoren za saobraćaj", navela je Glišićeva.

Kazala je da je na Halkidikiju uvedeno vanredno stanje koje će trajati do večeras.

Ona je navela da niko od srpskih turista nije za sada kontaktirao konzulat.

"To što se niko nije javljao ne znači ništa, pošto znamo da su internet i telefonske veze u prekidu", rekla je Glišićeva.

Navela je da je nevreme manjih razmera pogodilo i Solun, gde su u prekidu bile internet veze, ali da je sada u tom gradu sunčano.

Konzul Srbije rekla je takođe da se za večeras najavljuje novi talas nevremena blažeg intenziteta u tom delu Grčke.

"Grčki vatrogasci, vojska i služba civilne zaštite su na terenu, u Nea Mudanji je novi ministar civilne zaštite Mihalis Hrisohoidis", navela je Glišićeva.

U snažnom nevremenu na Halkidikiju najmanje šest osoba, među kojima dvoje dece, je poginulo a više od 100 povređeno.

Prema prvim informacijama policije, poginulo je dvoje starijih turista iz Češke, žena i osmogodišnji dečak iz Rumunije, muškarac i dečak iz Rusije.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala