Devojčica iz Srbije se oporavlja, srpski turisti ne žele da otkazuju aranžmane

© AP Photo / Vassilis KonstantopoulosPosledice katastrofe na Halkidikiju
Posledice katastrofe na Halkidikiju - Sputnik Srbija
Pratite nas
Šestoro povređenih srpskih turista je pušteno kućama, a jedna devojčica je zadržana u solunskoj bolnici, prenosi RTS. U turističkim agencijama navode da naši građani nisu tražili da prekinu letovanje, a zasad nema ni otkazivanja aranžmana.

„Vremenske prilike su se smirile. Ceo dan nije bilo padavina, bilo je sunčano, što omogućava grčkim službama da saniraju posledice ovog nevremena. Prema našim saznanjima, situacija će biti potpuno sređena na Kasandri. Što se tiče naših građana, ceo dan nemamo poziva, što je dobro, a ostala je informacija da je šest naših državljana povređeno lakše, i jedna devojčica je hospitalizovana ovde u Solunu u bolnici. Sa njom su roditelji, otac nam je preneo da je ona dobro, i da će se uputiti ka Srbiji u što kraćem roku. Predviđa se potpuna stabilizacija vremena u toku večeri i noći, znači ne očekuju se nikakve nove padavine“, izjavila je za RTS konzul Srbije u Solunu Dragana Glišić.

Novinarka Radio-televizije Srbije koja boravi u Toroniju na Sitoniji kaže da u tom mestu i Neos Marmarosu struje nema već 24 sata.

Prema njenim rečima, oluja praćena jakom kišom i grmljavinom nosila je sve pred sobom, a voda je navirala i u apartmane.

Vođeni iskustvom od prošle godine, kada je ta mesta takođe pogodila oluja, ljudi su izmeštali automobile na više tačke i pripremali dokumenta i novac kako bi bili u stanju pripravnosti za napuštanje letovališta.

Informacije naši građani mahom dobijaju od meštana, a snabdevanje je otežano jer je većina prodavnica još zatvorena.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala