Zaev priznao da je i sam zvao ruske prankere

© AP Photo / Boris GrdanoskiZoran Zaev u Sobranju
Zoran Zaev u Sobranju - Sputnik Srbija
Pratite nas
Premijer Makedonije Zoran Zaev je saopštio da je i sam zvao prankere iz Rusije, misleći da je to broj bivšeg predsednika Ukrajine Petra Porošenka.

„U komunikaciji koju smo održavali, oni su zvali mene i ja sam zvao njih, misleći da je to predsednik Porošenko“, rekao je Zaev novinarima u Skoplju.

On je naglasio da neće tražiti krivce za incident među svojim saradnicima i da će nastaviti da telefonira bez učešća vladine službe za protokol.

„Nastaviću direktnu komunikaciju sa premijerima i predsednicima. Razgovaram sa svima i mislim da to pomaže mojoj državi. Mi gradimo prijateljske odnose, a u razgovorima se dobijaju informacije. Nema protokola koji može da me ograniči ako želim da razgovaram sa vama, sa premijerom ili sa bilo kim“, naglasio je premijer Makedonije.

Predsednik najveće opozicione partije VMRO-DPMNE Hristijan Mickoski izjavio je da Zaev treba odmah da podnese ostavku nakon razgovora sa prankerima iz Rusije u kojima je, prema njegovim rečima, dao pristanak za „podmićivanje“ vaseljenskog patrijarha Vartolomeja kako bi izdejstvovao dobijanje autokefalnosti Makedonske pravoslavne crkve.

Podsetimo, Vovan i Leksus su u ponedeljak saopštili da su razgovarali sa premijerom Severne Makedonije kao bivši ukrajinski predsednik Petro Porošenko. U jednom od tri razgovora, prankeri su Zaevu saopštili da su ukrajinski naučnici otkrili da je Porošenko u srodstvu sa Aleksandrom Makedonskim. Kao odgovor, makedonski premijer je naveo da je već čitao o tome.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala