Vulinu i delegaciji Vojnog zdravstva zabranjen ulaz na KiM

© Ministarstvo odbraneAleksandar Vulin
Aleksandar Vulin - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ministru odbrane Aleksandru Vulinu i delegaciji Ministarstva odbrane i Vojnog zdravstva nije dozvoljeno da posete Kliničko-bolnički centar Kosovske Mitrovice, saopšteno je iz njegovog kabineta.

Kako navode — delegacija Ministarstva odbrane i Vojnog zdravstva nije dobila dozvolu da poseti KBC Kosovska Mitrovica i pored toga što je prošle nedelje Ramuš Haradinaj predsednici Vlade Srbije rekao da je lažna vest da su privremene institucije Prištine svim srpskim zvaničnicima uskratila dozvolu za posete takozvanom Kosovu, piše Tanjug.

U odgovoru koji je stigao iz privremenih institucija Prištine navodi se samo da — „nisu u mogućnosti da pozitivno odgovore na zahtev“.

„Još jednom se pokazalo da Ramuš Haradinaj laže“, navedeno je u saopštenju.

Privremene institucije Prištine su, navodi se u saopštenju kabineta, još jednom prekršile Briselski sporazum, a ovoga puta su se na listi zvaničnika koji ne mogu na KiM, pored ministra Vulina, našli i lekari.

Iz Ministarstva navode da je planirana poseta imala isključivo humanitarni karakter i da su predstavnici Ministarstva i VMA sa čelnicima KBC Kosovska Mitrovica nameravali da razgovaraju o unapređenju saradnje koju ta institucija poslednjih šest godina ima sa VMA i o daljoj pomoći tom medicinskom centru u kome se leče i Srbi i Albanci sa KiM.

U delegaciji su bili ministar Vulin, načelnik Uprave za vojno zdravstvo, brigadni general dr sci. med. Uglješa Jovičić i predstavnici VMA — načelnik VMA, pukovnik prof. dr Miroslav Vukosavljević i načelnik Sektora za lečenje docent dr sci. med Nenad Ratković.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala