Sve spremno za dolazak Makrona, u Beograd stigli i pripadnici Legije stranaca

© AP Photo / Riccardo PareggianiEmanuel Makron
Emanuel Makron - Sputnik Srbija
Pratite nas
Pred dolazak francuskog predsednika Emanuela Makrona 15. jula u Beograd, poslati su francuski specijalci, pišu beogradski mediji.

Oni će, u saradnji sa srpskim kolegama, napraviti detaljan plan obezbeđenja Makronove posete Beogradu, preneo je Tanjug.

Makron u Beograd dolazi sa oko 100 francuskih pripadnika bezbednosti, kažu sagovornici „Kurira“ i ističu da Francuska ima jaku obaveštajnu službu DGSE, koja razrađuje plan.

Pred dolazak Makrona u Beograd je poslato oko 50 francuskih specijalaca, koji će, u saradnji sa srpskim kolegama, obezbeđivati posetu, a među njima ima i pripadnika Legije stranaca.

Proveravaju se sve tačke na kojima će Makron boraviti i rute kojima će prolaziti, rekao je izvor lista.

Taj izvor navodi i da će, tokom dvodnevne posete francuskog predsednika, biti angažovano od 4.000 do 5.000 srpskih policajaca, uz pripadnike specijalnih jedinica MUP-a i Vojske Srbije, kao i operativci agencija BIA i VOA.

Makron će, najverovatnije, biti smešten u hotelu „Hajat“, a ulice kojima gost iz Francuske bude prolazio biće zatvorene. Biće zatvoreni i šahtovi, na zgradama će biti snajperisti, a građanima koji stanuju na tim trasama biće naređeno da zatvore prozore i navuku zavese.

Internet komunikacija Srbije sa inostranstvom biće oštrije nadgledana, navodi „Kurir“.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala