Rusija još ne zna šta hoće Zelenski

© Sputnik / Dmitriй Astahov / Uđi u bazu fotografijaDmitrij Medvedev sa predstavnicima ukrajinske opozicije
Dmitrij Medvedev sa predstavnicima ukrajinske opozicije  - Sputnik Srbija
Pratite nas
Rusija nije dobila jasne signale o kursu novog predsednika Ukrajine Vladimira Zelenskog, rekao je premijer Rusije Dmitrij Medvedev na sastanku sa šefom političkog saveta partije Opoziciona platforma za život Viktorom Medvedčukom i liderom te partije Jurijem Bojkom.

„Bez obzira na održane predsedničke izbore, zasad nismo dobili nikakve jasne signale o tome kakav kurs će voditi novi predsednik. Prirodno je što očekujemo rezultate izbora za Vrhovnu radu, i nadamo se da će oni odražavati težnju miliona stanovnika Ukrajine“, rekao je Medvedev.

Viktor Medvedčuk je rekao da je Ukrajina umorna od rata i agresije koju je nametalo bivše rukovodstvo, ali ni aktuelni predsednik Vladimir Zelenski ne žuri sa rešavanjem pitanja mira.

„Zelenski ne žuri da uspostavi direktan dijalog kako sa Donjeckom i Luganskom, tako i sa Rusijom, kako bi se mirnim putem rešila kriza“, rekao je on.

Sa druge strane, Medvedev je situaciju u kojoj građani Ukrajine četvrtinu više plaćaju gas nazvao apsurdnom i glupom.

„Svi ’eksperimenti‘ određenih rukovodilaca gasne sfere koji se time bave (u Ukrajini) potpuno su neodrživi“, rekao je šef Vlade Rusije na sastanku sa predstavnicima ukrajinske partije Opoziciona platforma za život u moskovskoj kancelariji Jedinstvene Rusije.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala