Olujno nevreme za 15 minuta uništilo više od 50 automobila u Ulcinju (video, foto)

CC0 / Pixabay / Oluja na moru
Oluja na moru - Sputnik Srbija
Pratite nas
Dan posle olujnog nevremena koje je zahvatilo Ulcinj i zaleđe u noći između utorka i srede, sumiraju se razmere materijalne štete koja se, prema grubim procenama, meri stotinama hiljada evra.

Prava je sreća da u ovoj nepogodi koja je trajala petnaestak minuta nije bilo povređenih, iako je jedna porodica satima ostala odsečena u montažnoj kući na Adi Bojani, jer su prilazne puteve blokirala oborena stabla koja je iščupao vetar.

Načelnik Službe zaštite i spasavanja Opštine Ulcinj Saubih Mehmeti kazao je za barski portal „Jedro“ da su porušena stabla uništila više od 50 automobila u ulcinjskom kraju.

Uragan - Sputnik Srbija
Rusiju pogodio snažan uragan (video)

Olujni vetar odnosio je krovne konstrukcije sa ugostiteljskih i stambenih objekata, dok je plažni mobilijar na Velikoj plaži, dugačkoj oko 13 kilometara, u potpunosti uništen.

Takođe, vlasnik Luna parka je za jednu noć izgubio oko 200.000 evra, koliko vredi oprema koju je uništilo nevreme u kratkom roku. Samo kod dva zakupca plaža na Velikoj plaži u Ulcinju uništeno je oko 1.000 ležaljki.

Zakupcima ulcinjskih plaža trebaće desetak dana da Veliku plažu ponovo osposobe i opreme novim plažnim mobilijarom. Dve drvene ležaljke i suncobran koštaju oko 75 evra.

U ulcinjskim naseljima Liman, Pinješ, Đernama i Meterizi jak vetar je nosio crepove sa kuća, lomio drveće, čak i stogodišnja stabla masline. Vetar je polomio i konstrukcije za bilborde.

Pripadnici Službe zaštite i spasavanja u sredu ujutro su krčili put od Ulcinja ka Adi Bojani od desetina oborenih stabala. Konačna šteta tek će se utvrditi narednih dana.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala