Ko su ruski prankeri čija je šala sa Zaevom prodrmala Balkan (video)

© Sputnik / Evgeniй Odinokov / Uđi u bazu fotografijaPrezentacija knjige "Vovan i Leksus. Kome zvoni telefon"
Prezentacija knjige Vovan i Leksus. Kome zvoni telefon - Sputnik Srbija
Pratite nas
Aleksej Stoljarov (Leksus) i njegov poslovni partner Vladimir Kuznjecov (Vovan) postali su noćna mora mnogih političara.

Čitav region dva dana prepričava kako su ovi duhoviti i dovitljivi momci zbili šalu sa makedonskim premijerom Zoranom Zaevom, koji je „progutao“ i dodatno obogatio njihovu priču da bivši predsednik Ukrajine Petro Porošenko vodi poreklo, ni manje ni više, nego od —Aleksandra Makedonskog.

U tom telefonskom razgovoru pričalo se o još koječemu, a čitaoce Sputnjika danas podsećamo da je jedan od dvojice šaljivdžija nedavno bio u Beogradu i da ga je u svojoj emisiji „Maša i…“ ugostila naša novinarka Maša Radović.

Aleksej Stoljarov, poznatiji kao Leksus, govorio je o tome kako šala može da promeni tok svetske politike, ko je od državnika najviše naseo na lažne telefonske razgovore, ali i kako Putin reaguje na ovu vrstu humora.

Primarna delatnost dvojice ruskih prankera je razotkrivanje političkih tajni putem lažnog predstavljanja u telefonskim razgovorima sa svetskim liderima.

Maša Radović je sa Leksusom razgovarala o rizicima i posledicama koje njihov posao nosi, koliko je srpski državni vrh inspirativan za njihove šale, kao i sa kim bi od istorijskih ličnosti stupili u kontakt kada bi mogli da se vrate u prošlost.

Na pitanje koja je najpoverljivija informacija do koje su došli putem lažnog telefonskog predstavljanja, Stoljarovu je bilo teško da izdvoji jednu.

„Dospeli smo do tačnih informacija kad su ukrajinski diverzanti digli u vazduh elektrostanicu koja je obezbeđivala Krim strujom. Mi smo saznali ko je to konkretno uradio, kojim oružjem je elektrana dignuta u vazduh i dobili smo materijale o krivičnom delu od ukrajinskog Ministarstva unutrašnjih poslova“, prokomentarisao je pranker za Sputnjik, ne odbacujući mogućnost da se neko od lidera našeg regiona uskoro nađe na meti njihovih poziva.

© SputnikAleksej Stoljarov Leksus pozira ekipi Sputnjika u Beogradu
Ko su ruski prankeri čija je šala sa Zaevom prodrmala Balkan (video) - Sputnik Srbija
Aleksej Stoljarov Leksus pozira ekipi Sputnjika u Beogradu

„Čitav Balkan je zanimljiv. Znamo da se u poslednje vreme zemlje pridružuju NATO-u i shvatamo koliko su aktuelne vlasti vaših suseda podređene američkom Stejt departmentu. Zanimljivo nam je da pokažemo tu vezu“, zagonetno je tada nagovestio naš sagovornik.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala