Zaev priznao da su ga izigrale ruske šaljivdžije

© AP Photo / Ronald ZakZoran Zaev
Zoran Zaev - Sputnik Srbija
Pratite nas
Premijer Severne Makedonije Zoran Zaev je priznao da je imao telefonski razgovor sa prankerima iz Rusije, a to je povezao sa težnjom njegove zemlje da uđe u NATO.

„Te strukture koje koriste nove forme, taktiku i instrumente za medijske diskriminacije, najčešće su usmerene protiv ličnosti i država sa evroatlantskim težnjama“, izjavio je Zaev na specijalnoj konferenciji za štampu u Skoplju.

„Manipulacije, kao po pravilu, proizilaze iz propagandnih medija sa javno izraženim antinatovskom orijentacijom, a u našoj državi ih prvi šire medijski kanali koji svakodnevno prenose laži, anti-NATO propagandu i dezinformacije“, naveo je on.

Prema njegovim rečima, u delovima razgovora postoje tragovi „tehničkih intervencija zbog kojih se mogu izvući pogrešni zaključci o njegovom sadržaju“.

Pogotovo u delu koji se tiče nekanonske ’makedonske pravoslavne crkve‘ (MPC). Tamo sam jedino govorio o mom opredeljenju da MPC dobije autokefalnost, za šta se zalažem i u zemlji, i u inostranstvu“, naveo je Zaev povodom dela razgovora u kojem mu sagovornici nude autokefalnost za MPC u zamenu za 100.000 evra, „s popustom“.

On dodaje da ostali delovi razgovora samo potvrđuju već više puta izrečene stavove koji su u interesu Severne Makedonije i strateških opredeljenja njegove zemlje.

Zaev je istakao da je vrlo ogorčen što je postao žrtva svoje otvorenosti i svog pristupa građanima i da nema nameru da podnosi ostavku. On je kazao da se našao „u dobrom društvu“ svetskih lidera koje su ranije namagarčili ruski prankeri. Severnomakedonski premijer je obećao da će službe bezbednosti pojačati kontrolu kanala vladinih komunikacija.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala