Velika humanitarna akcija Sberbanke za decu obolelu od raka

© Foto : SberbankaSberbanka i NURDOR
Sberbanka i NURDOR - Sputnik Srbija
Pratite nas
Klijenti i zaposleni Sberbanke u Srbiji sakupili su u proteklih 18 meseci više od 1.200.000 dinara za podršku organizaciji NURDOR. Donatorske kutije ove važne humanitarne organizacije, koja pre svega olakšava život deci oboleloj od raka, nalaze se u svakoj Sberbank ekspozituri u Srbiji.

„Ponosni smo na činjenicu što su i naši klijenti i zaposleni prepoznali važnost akcije koju već nekoliko godina sprovodi NURDOR. Veliko nam je zadovoljstvo što smo tokom prethodnog perioda dali značajan doprinos ovoj organizaciji i pomogli izgradnju Onkološkog centra u Nišu. Važno je da istaknemo da su ovakve humanitarne akcije veoma značajne za čitavo naše društvo, pa će se saradnja sa NURDOR-om, ali i sa drugim organizacijama koje doprinose boljem i lakšem životu dece, nastaviti i u godinama koje slede“, rekao je direktor službe za marketing Aleksandar Milić.

Organizacija NURDOR najavila je i novi projekat od nacionalnog značaja, a to je nova roditeljska kuća u Beogradu.

„Roditeljska kuća je namenjena za besplatan smeštaj i za brigu o deci oboleloj od raka iz cele Srbije i za njihove porodice, kada dolaze u Beograd zbog lečenja. Nažalost, kapaciteti kojima trenutno raspolažemo nisu dovoljni da zbrinemo sve porodice koje imaju potrebu za smeštajem. S obzirom da lečenje traje minimum godinu dana, a da su porodice u ovakvoj situaciji ograničenih finansijskih mogućnosti, važno je da postoji organizovan smeštaj i briga, koja podrazumeva i svakodnevni prevoz na terapije i punu psiho-socijalnu podršku za vreme lečenja. Zato je roditeljska kuća podjednako važan projekat od nacionalnog značaja, isto kao i bolnica u Nišu. I zahvalni smo Sberbanci što ostaje naš partner i podrška“, istakla je Branislava Penov, izvršni direktor NURDOR-a.

Da podsetimo, Sberbank Srbija je tokom prošle i ove godine podržala brojne projekte društveno odgovornog poslovanja.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala