Simonjanova o odbijanju akreditacija RT i Sputnjiku u Londonu

© Sputnik / RIA Novosti / Uđi u bazu fotografijaMargarita Simonjan
Margarita Simonjan - Sputnik Srbija
Pratite nas
Glavna urednica Međunarodne novinske agencije „Rusija sevodnja“ i televizijskog kanala RT Margarita Simonjan komentarisala je izjavu britanskog Ministarstva spoljnih poslova o razlozima zbog kojih nisu odobrili akreditaciju RT i agenciji Sputnjik na Globalnoj konferenciji posevećenoj slobodi medija.

„Britansko Ministarstvo spoljnih poslova objasnilo je zašto nam nije bilo dozvoljeno da prisustvujemo Konferenciji o slobodi govora u Londonu: ’Nismo odobrili akreditaciju RT i Sputnjiku zbog njihove aktivne uloge u širenju dezinformacija‘. Oni, naravno, nisu dali nijedan primer za te dezinformacije“, napisala je Simonjanova na svom nalogu na Tviteru.

​Osim toga, ona je podsetila kako je Ministarstvo spoljnih poslova Velike Britanije „stidljivo uklonilo objavu o ruskom poreklu supstance kojima su otrovani Skripaljevi“.

„Ili kako je ’Bi-Bi-Si‘ pokušao da nađe bilo kakav ’ruski trag‘ na protestima žutih prsluka u Parizu“.

Redakcija hoće krv“, napisala je ona.

Glavna urednica MIA „Rosija sevodnja“ i televizijskog kanala RT Margarita Simonjan 5. jula je saopštila da je Ministarstvo inostranih poslova Velike Britanije odbilo da akredituje taj televizijski kanal za praćenje Globalne konferencije o slobodi medija koja će se održati u Londonu 10. i 11. jula.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala