Pjongjang objavio markice u čast sastanka Putina i Kim Džong Una

© Sputnik / Alekseй Nikolьskiй / Uđi u bazu fotografijaLider Severne Koreje Kim Džong Un i predsednik Rusije Vladimir Putin tokom samita u Vladivostoku
Lider Severne Koreje Kim Džong Un i predsednik Rusije Vladimir Putin tokom samita u Vladivostoku - Sputnik Srbija
Pratite nas
U Severnoj Koreji puštene su u opticaj markice koje su posvećene sastanku predsednika Rusije Vladimira Putina i severnokorejskog lidera Kim Džong Una u Vladivostoku, saopštila je ambasada Rusije u toj zemlji.

„Ovde su izdate dve markice koje su posvećene nedavnoj poseti predsednika Državnog saveta Severne Koreje Kim Džong Una našoj zemlji i njegovom sastanku sa predsednikom Vladimirom Putinom. Na markicama je na ruskom i korejskom jeziku napisano: ’U znak sećanja na posetu Rusiji predsednika Radničke partije Koreje, predsednika državnog saveta Severne Koreje i vrhovnog komandanta Oružanih snaga Severne Koreje, druga Kim Džong Una‘“, navodi se u saopštenju ruske ambasade na zvaničnom profilu na Fejsbuku.

Ambasada je objavila i fotografiju markica, a na jednoj od njih su i fotografije dvojice lidera.

Lider Severne Koreje posetio je Rusiju krajem aprila i u Vladivostoku se sastao sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom. To je bio prvi kontakt dvojice političara i prva poseta Kim Džong Una Rusiji od njegovog dolaska na vlast 2011. godine, kao i prva inostrana poseta predsednika i severnokorejskog lidera, nakon njegovog ponovnog izbora na tu funkciju u aprilu 2019. godine.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala