Oslobođen Srbin optužen za zločine nad Albancima

© Tanjug / Dimitrije GollKosovska policija
Kosovska policija - Sputnik Srbija
Pratite nas
Privremene pravosudne institucije pravosudnih takozvanog Kosova oslobodile su Miloša Petkovića, rodom iz Male Kruše, koji je optužen za navodne ratne zločine nad civilnim stanovništvom u svom selu u opštini Orahovac, javio je RTV „MIR“ iz Leposavića.

RTV „MIR“ je sinoć preneo da je Petković uhapšen u Mađarskoj 6. septembra 2018. godine, po međunarodnoj poternici koju je izdao Euleks.

Petković je u pritvoru u Mađarskoj boravio sve do 17. maja 2019. godine, kada je izručen privremenim pravosudnim institucijama takozvanog Kosova, što je bio prvi slučaj izručenja, od kada su te privremene institucije od Euleksa preuzele procesuiranje navodnih ratnih zločina.

Petkovićev advokat Ljubinko Todorović je u telefonskoj izjavi za RTV „MIR“ rekao da je njegov branjenik uhapšen po lažnoj prijavi i da se na sudu dokazalo da nije kriv za navodne zločine u Maloj Kruši.

Advokat Todorović je rekao da je Petković boravio u specijalnom zatvoru u Podujevu od trenutka kada su ga takozvani kosovski pravosudni organi preuzeli na aerodromu u Prištini.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala