Britanski laburisti traže novi referendum o „bregzitu“

© AP Photo / House of Commons/PADžeremi Korbin tokom oštre debate u britanskom parlamentu
Džeremi Korbin tokom oštre debate u britanskom parlamentu - Sputnik Srbija
Pratite nas
Britanska opoziciona Laburistička partija pozvala je naslednika premijerke Tereze Mej da organizuje još jedan referendum o izlasku ili ostanku zemlje u Evropskoj uniji.

Lider laburista Džeremi Korbin rekao je da bi se laburisti založili za ostanak u EU ukoliko novi premijer organizuje referendum, prenosi AP.

On je dodao da će laburisti zauzeti taj stav kako bi zaustavili „bregzit“ bez dogovora, odnosno „štetni ’bregzit‘ torijevaca“, piše Bi-Bi-Si.

„U ovim okolnostima, želim da jasno stavim do znanja da će laburisti voditi kampanju za ostanak protiv izlaska bez sporazuma ili sporazuma torijevaca, koji ne štiti ekonomiju i radna mesta“, naveo je Korbin.

Britanska premijerka Tereza Mej prošlog meseca je objavila da će podneti ostavku nakon što nije uspela da dobije podršku Parlamenta za njen sporazum o „bregzitu“.

Za njenog naslednika na mestu premijera na čelu Konzervativne partije bore se poslanici Boris Džonson i Džeremi Hant, a ko izađe kao pobednik iz te trke kasnije ovog meseca, imaće malo više od tri meseca da dobije podršku za dogovor o „bregzitu“, prenosi Tanjug.

Izlazak Velike Britanije iz EU predviđen je za 31. oktobar.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala