Zaharova: Incident na gruzijskoj televiziji je u vezi sa Sakašvilijevom kampanjom

© Sputnik / Anton Denisov / Uđi u bazu fotografijaPortparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova
Portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova - Sputnik Srbija
Pratite nas
Portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova smatra da je incident, u kome je vređan predsednik Rusije Vladimir Putin na gruzijskoj televiziji „Rustavi 2“, u vezi sa bivšim gruzijskim predsednikom Mihailom Sakašvilijem, koji može da iskoristi televiziju za svoju politiku i predizbornu kampanju.

„Sakašvili je započeo predizbornu kampanju. Ona se nije ni prekidala. Ali sada je počela faza ’poslednji boj‘. On će se na sve načine boriti za vlast. Grubo, cinično, po svaku cenu. Čak i po cenu potpunog raskola u društvu. ’Rustavi 2‘ je instrument njegove politike. Marginalizacije se ne plaši, ona je takođe element neprincipijelne borbe. Mislim da će jezgro informacione kampanje, kako je to bilo i u Ukrajini, postati indirektna jednostrana retorika sa Putinom“, napisala je Zaharova na svojoj stranici na Fejsbuku.

Ministarstvo spoljnih poslova Rusije ranije je nazvalo „neviđenim“ napad gruzijske televizije na rusko rukovodstvo, ocenjujući ga kao otvorenu provokaciju gruzijskih ekstremista. Ministarstvo je saopštilo i da očekuje adekvatnu reakciju relevantnih organizacija i novinarske zajednice.

Pri tome je bivši predsednik Gruzije Mihail Sakašvili, u vezi sa psovanjem ruskog predsednika od strane gruzijskog televizijskog voditelja, rekao — da je protiv histerije i šokiranja.

U nedelju uveče voditelj Georgij Gabunija započeo je svoj autorski program „P.S.“ na televiziji „Rustavi 2“ psovanjem ruskog predsednika Vladimira Putina, iako mediji nisu preneli — šta je tačno rekao. Veliki broj korisnika društvenih mreža u Gruziji osudio je Gabuniju i izrazio zabrinutost da bi se gruzijsko-ruski odnosi mogli dodatno pogoršati. Generalni direktor ove televizijske kompanije, Nika Gvaramija, izjavio je da smatra neprihvatljivim psovke uživo, iako se slaže sa stavom voditelja.

Izjave voditelja osudili su i predsednik i premijer Gruzije. Kasnije se kompanija zvanično izvinila zbog opscenog jezika u programu.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala