Rusija osudila primitivni incident u Gruziji : Ispad neviđen po podlosti!

© Sputnik / Natalья Seliverstova / Uđi u bazu fotografijaZgrada Ministarstva spoljnih poslova Rusije u Moskvi
Zgrada Ministarstva spoljnih poslova Rusije u Moskvi - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ministarstvo spoljnih poslova Rusije kategorično je osudilo neprihvatljive napade na rukovodstvo Ruske Federacije na gruzijskoj televiziji, nazvavši ih — ispadom neviđenim po podlosti.

„Kategorički osuđujemo ispad, koji je neviđen do sada po svojoj podlosti, sa neprihvatljivim nepristojnim izrazima protiv ruskog rukovodstva, koje su izgovorene na gruzijskoj televiziji ’Rustavi 2‘. Smatramo to još jednom otvorenom provokacijom gruzijskih ekstremističkih snaga, čiji je cilj podrivanje rusko-gruzijskih odnosa. Incident je jasan primer kuda vodi manična rusofobija“, navodi se u komentaru Ministarstva spoljnih poslova.

Rusko Ministarstvo istaklo je da, za razliku od napada 20. juna na članove ruske parlamentarne delegacije, gruzijske vlasti nisu pravdale ekstremiste, ali su našle snagu da se distanciraju od provokatora i da osude njihovo ponašanje.

„Vidimo i pravedno ogorčenje, sa kojim je taj incident shvaćen u gruzijskom društvu. Očekujemo adekvatnu reakciju relevantnih međunarodnih i regionalnih organizacija i novinarske zajednice. Takve pojave ne bi trebalo da postoje u civilizovanim zemljama“, naglašava se u saopštenju Ministarstva.

Incident na gruzijskoj televiziji

U nedelju uveče voditelj Georgij Gabunija započeo je svoj autorski program „P.S.“ na televiziji „Rustavi 2“ psovanjem ruskog predsednika Vladimira Putina, iako mediji nisu preneli šta je konkretno rekao. Veliki broj korisnika društvenih mreža u Gruziji osudio je Gabuniju i izrazio zabrinutost da bi se gruzijsko-ruski odnosi mogli dodatno pogoršati. Generalni direktor televizijske kompanije, Nika Gvaramija, izjavio je da smatra neprihvatljivim psovke uživo, iako se slaže sa stavom voditelja. Izjave voditelja osudili su i predsednik i premijer Gruzije.

Kasnije se kompanija zvanično izvinila zbog opscenog jezika u programu.

U nedelju u toku noći stotine stanovnika Tbilisija okupilo se ispred zgrade televizije „Rustavi 2“. Oni su bacali jaja na zgradu televizijske stanice, tražeći da se voditelj i generalni direktor otpuste. Rukovodstvo televizijske kompanije objavilo je informaciju o prestanku emitovanja programa, sve do — „potpunog obezbeđivanja televizijske kuće i novinara“.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala