Pune ruke posla srpskih carinika: Noviteti na granici, ilegalni migranti sve maštovitiji

© Uprava carinaMigranti na carinskom skeneru
Migranti na carinskom skeneru - Sputnik Srbija
Pratite nas
Carinici se na našim najfrekventnijim prelazima ka EU gotovo svakodnevno susreću sa „slepim putnicima“, a od početka godine do danas otkriveno je blizu 850 takvih slučajeva.

Tako je na prelazu Batrovci 25. juna u kamionu čačanskih registracija natovarenom auto-gumama pronađeno pet migranata, dok je 2. jula skener registrovao još trojicu u tovaru otpadnog papira koji je bugarski šleper prevozio ka Sloveniji.

Najviše pokušaja migranata da se ilegalno domognu neke od zemalja EU zabeleženo je na prelazu Horgoš, ali i na prelazu Šid.

Pojedini štampani mediji izveštavaju da su migranti uveli i neke novitete u pokušajima ilegalnog prebacivanja preko granice.

Tako su, na primer, primećeni slučajevi krađe identiteta, odnosno pokušaji da se preko granice pređe sa putnim ispravama državljana Srbije koji su im likom slični, dok su se pogranični organi susednih država susretali i sa pokušajima migranata da granicu pređu potpuno uronjeni u rasuti tovar robe, poput kukuruza u zrnu, kada su za disanje koristili samo cevčice, preneo je Tanjug.

© Uprava carinaMigranti izlaze iz hladnjače
Pune ruke posla srpskih carinika: Noviteti na granici, ilegalni migranti sve maštovitiji - Sputnik Srbija
Migranti izlaze iz hladnjače
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala