Zbog pretnji nasiljem propao televizijski most između Kijeva i Moskve

© Sputnik / Stringer / Uđi u bazu fotografijaUkrajinska zastava u Kijevu
Ukrajinska zastava u Kijevu - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ukrajinska televizija „Njuzvan“ otkazala je telemost Kijev-Moskva zbog pretnji fizičkim nasiljem nad zaposlenima, saopštila je televizija.

„Zbog direktnih pretnji fizičkim nasiljem televiziji, novinarima i njihovim porodicama, 'Njuzvan' saopštava da otkazuje telemost 'Treba da razgovaramo'“, objavila je televizija na svojoj internet stranici.

„Naš pokušaj da organizujemo platformu za raspravu o nepolitičkim pitanjima običnih ljudi koji nikada nisu dovodili u pitanje teritorijalni integritet Ukrajine, bez političara i mrskih propagandista, dovela je do toga da je u poslednje vreme niz političkih stranaka pokrenulo snažan informacioni napad protiv naše televizije“, navodi se u saopštenju.

Takođe se navodi da su nakon objavljivanja o telemostu usledile izjave o protestima ispred zgrade kanala, a takođe su se čule i „direktne pretnje fizičkim nasiljem protiv novinara i njihovih porodica“.

Ranije je pres-služba VGTRK saopštila da će se 12. jula između studija televizije „Rusija 1“ u Moskvi i „Njuzvan“ u Kijevu održati telemost pod nazivom „Treba da razgovaramo“.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala