OEBS priznao diskriminaciju novinara Sputnjika

© SputnikSputnjik i RT - cenzura
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predstavnik OEBS-a za slobodu medija Arlem Dezir u izveštaju o delatnosti svoje kancelarije naveo je slučajeve diskriminacije protiv novinara agencije Sputnjik, koji su tražili njegovu reakciju.

Dezir je predstavio Savetu OEBS-a izveštaj o delatnosti kancelarije za period od 22. novembra 2018. do 4. jula 2019. godine.

On je 8. februara izrazio svoju zabrinutost kanadskim vlastima u vezi sa slučajem kada novinarima Sputnjika i RIA Novosti nije odobrena akreditacija za sastanak šefova diplomatija „Grupe Lima“ 4. jula.

Dezir je na svojoj zvaničnoj stranici na Tviteru 28. maja izrazio zabrinutost u vezi sa situacijom sa urednikom Sputnjika Litvanije Maratom Kasemom na aerodromu u Viljnusu — novinara su uhapsili i zabranili mu ulazak u zemlju na pet godina.

Kako je naglasio Dezir, on je 19. juna dobio pismo od ruskih vlasti, u kojem se izražava zabrinutost zbog poziva Parlamenta Litvanije da se blokira pristup sajtu Sputnjik Litvanija. Predstavnik OEBS-a za slobodu medija je naglasio i da pažljivo prati razvoj situacije u vezi sa tim slučajem.

To nisu svi slučajevi diskriminacije protiv novinara Sputnjika, koji su se desili u svetu u ovom periodu. RIA Novosti redovno moli Dezira da prokomentariše incidente protiv agencije Sputnjik, ali i protiv drugih medija.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala