Nacionalisti postavili Zelenskom ultimatum

© Sputnik / Stringer / Uđi u bazu fotografijaPredsednik Ukrajine Vladimir Zelenski
Predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski  - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ukrajinski nacionalisti zahtevali su od predsednika zemlje Vladimira Zelenskog da odgovori na odluku televizije „Njuzvan“ da održi telemost sa televizijom „Rusija 1“.

Kako je saopštio lider partije „Nacionalni korpus“ i poslanik Vrhovne rade Andrej Bilecki, telemost sa Moskvom, koji je planiran za ovaj petak, je informaciona diverzija čiji je cilj — „da se Ukrajina simbolički stavi u ponižavajući položaj kajanja i kapitulacije pred silom Rusije“.

„Dajemo Vladimiru Zelenskom jedan dan da adekvatno odgovori na informaciono divljanje koje Kremlj priprema ovde u Kijevu. Odgovor lidera države, koja je u ratu. Ne klovna, ne umetnika sa oligarhijskih korporativnih partija, već — predsednika“, napisao je Bilecki u svom blogu za „Ukrajinsku pravdu“.

Ranije je pres-služba „VGTRK“ saopštila da će se 12. jula između studija televizije „Rusija 1“ u Moskvi i „Njuzvan“ u Kijevu održati telemost pod nazivom — „Treba da razgovaramo“.

Savez novinara Ukrajine negativno je reagovao na ovu medijsku inicijativu, a poslanici Vrhovne rade zatražili su sazivanje Saveta za nacionalnu bezbednost i odbranu. Prema rečima predsednice Odbora za slobodu govora i informacionu politiku ukrajinskog Parlamenta Viktorije Sjumar — „Njuzvan“ bi mogao ostati bez dozvole za rad.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala