Ministarstvo spoljnih poslova Srbije: Izjava Borisova neprihvatljiva

© Sputnik / Aleksandar MilačićZastava Srbije
Zastava Srbije  - Sputnik Srbija
Pratite nas
U Ministarstvo spoljnih poslova Srbije pozvana je privremena otpravnica poslova u Ambasadi Republike Bugarske u Beogradu Iva Kruleva radi razjašnjenja situacije koja je nastala posle istupanja predsednika Vlade Bugarske Bojka Borisova u vezi sa jednostrano proglašenom nezavisnošću Kosova i Metohije.

Kruleva je pozvana po nalogu ministra spoljnih poslova Ivice Dačića i tom prilikom je još jednom istaknuto da je izjava premijera Borisova neprihvatljiva, jer nije tačna, a tiče se najznačajnijeg pitanja za svaku zemlju — pitanja teritorijalnog integriteta, saopšteno je iz Ministarstva.

Ta izjava nije u skladu sa očekivanjima Republike Srbije u vezi sa prijateljskim i dobrosusedskim odnosima. Ponovljeno je da se Srbija nada da se takve izjave neće ponoviti ubuduće. Stav EU nije nezavisno Kosovo i toga bi svi trebalo da se pridržavaju“, navodi se u saopštenju.

Kako se napominje, u otvorenom razgovoru sa srpske strane je izraženo iznenađenje zbog poziva koji je ovim povodom upućen ambasadoru Republike Srbije u Sofiji.

Ponovljena je spremnost Srbije da nastavi da razvija i produbljuje dobrosusedske odnose sa Bugarskom i još jednom istaknuta zahvalnost na podršci koju Bugarska pruža Srbiji na putu ka EU, preneo je Tanjug.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala