Lukašenko će ugostiti „veliku šestorku“ u Minsku

© Sputnik / Mihail Klimentьev / Uđi u bazu fotografijaVladimir Putin i Aleksandar Lukašenko
Vladimir Putin i Aleksandar Lukašenko - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko podržao je predlog predsednika Ukrajine Vladimira Zelenskog o organizaciji međunarodnog sastanka lidera Rusije, Ukrajine, SAD, Velike Britanije, Nemačke i Francuske u Minsku, navodi se u saopštenju beloruskog lidera.

„Naš predsednik apsolutno podržava predlog Vladimira Zelenskog. On ima stav koji je nepromenjen: ne treba jedni druge da gledaju preko nišana. Treba sesti i rešiti probleme koji su se nakupili“, navodi se u saopštenju.

Lukašenko smatra da ukrajinski problem treba rešiti u formatu Belorusija, Rusija, Ukrajina.

„Međutim, ako taj problem ne može da se reši u tom formatu i ako jedna od strana u konfliktu, u ovom slučaju Ukrajina, insistira i predlaže učešće drugih igrača, mi takođe podržavamo taj format. Tim pre što je Aleksandar Lukašenko odavno govorio i o učešću SAD u rešavanju ovog konflikta — bez Amerikanaca će biti teško rešiti ovaj problem. Suviše su povezani sa tim slučajem“, objašnjava pres-služba beloruskog predsednika.

„Rat je pred našim vratima i uvek se u Minsku smatralo i smatra da je čast biti platforma za mirovne inicijative i pregovore“, zaključuje se u saopštenju.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala