„Putinov automobil“ neće moći da ima svako

© Sputnik / Sergeй Guneev / Uđi u bazu fotografijaAutomobil Aurus Senat
Automobil Aurus Senat - Sputnik Srbija
Pratite nas
Komercijalna prodaja ruskih automobila za najviše zvaničnike države u okviru projekta „Kortež“ (trgovačka marka „Aurus“) ove godine neće iznositi više od 5 do 6 primeraka, zbog intenzivnih isporuka za vozni park predsednika, izjavio je za Sputnjik ministar industrije i trgovine Rusije Denis Manturov.

„Komercijalnim kupcima će biti prodato maksimalno 5, možda 6 automobila. To su naši političari, ali ne iz Vlade. Danas se veoma intenzivno popunjava vozni park glavnog kupca, a naš glavni teret pada na drugu polovinu godine. Od avgusta će početi isporuke“, rekao je ministar.

Prema njegovim rečima, mnogo je stranih kupaca.

„Pre neki dan smo imali sastanak sa predsednikom slovačkog Parlamenta Andrejem Dankom, koji je pitao — kada će moći da se kupi auto. Ima mnogo kupaca sa Bliskog istoka. Prednost je u tome što smo u konstrukciju za serijsku proizvodnju u startu postavili rešenje o neprobojnoj zaštiti. Ako sednete u normalan luksuzni mercedes, a posle njega u neprobojni, razlika je opipljiva — on se značajno smanjuje u veličini“, objasnio je Manturov.

On je dodao i da „Aurus“, po potrošnji goriva — ne zaostaje za stranim automobilima sličnog tipa.

„Razgovarao sam sa vozačima i ’Aurus‘ je prilično konkurentan automobilu kompanije ’BMV‘ 7 sa motorom od 5 litara. Naš automobil ima manji motor i znatno veću snagu zbog kompresora, a još je i električni. Stoga je i dinamika veoma dobra i potrošnja goriva je konkurentna. Istovremeno je, u svojoj klasi, naš automobil jedan od najvećih i najtežih“, istakao je ministar, dodajući da je potrošnja goriva automobila mala.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala