Karađorđevići traže da im se vrati i spa-centar u Miločeru

© Flickr / Moritz DittmarSveti Stefan, Crna Gora
Sveti Stefan, Crna Gora - Sputnik Srbija
Pratite nas
Prinčevski par Aleksandar Karađorđević i njegova supruga Katarina Karađorđević de Silva na listu nekretnina koje potražuju da im se vrate upisali su i veliki spa-centar u Miločerskom parku na Kraljičinoj plaži, pišu podgoričke „Vijesti“.

Iako je spa-centar izgrađen pre sedam godina, zabeleška restitucije na objekat od 1.655 kvadrata upisana je 1. jula u katastarsku evidenciju Uprave za nekretnine.

Karađorđevići traže spa-centar i pomoćnu zgradu od 61 kvadrata i dve parcele od oko 4.800 metara kvadratnih u samom parku, a koje se vode kao voćnjak i prirodno neplodno tlo.

Reč je o spa-centru koji je sastavni deo ponude ekskluzivnog hotelskog kompleksa „Sveti Stefan — Miločer“, koji je na četiri decenije zakupila kompanija „Adriatik propertis“ grčkog biznismena Petrosa Statisa.

Time je proširen spisak nekretnina koje se nalaze na najatraktivnijem delu obale, a koje potražuju Karađorđevići.

Restitucijom su obuhvatili vilu „Miločer“, gotovo kompletan Miločerski park, te parcelu u Pržnu na kojoj se nalazio nedavno porušeni hotel „Kraljičina plaža“, ali i one na kojima se planira izgradnja depadansa sa apartmanima za prodaju.

„Vijesti“ pišu da „srpska dinastija“ potražuje i zemlju na ostrvu Sveti Stefan. Upravo na dvorište od 13.293 kvadrata tog luksuznog grad-hotela upisana je takođe zabeleška restitucije.

Aleksandar i Katarina Karađorđević i ostali naslednici su preko advokata još 7. aprila 2005. podneli zahtev da im se vrati celokupna imovina u Crnoj Gori. Predmet je, kako piše u katastru, predat Komisiji za povraćaj i obeštećenje u Baru, preneo je Tanjug.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala