Kako je Zaev poverovao da je Porošenko potomak Aleksandra Makedonskog

© Sputnik / Alekseй Vitvickiй / Uđi u bazu fotografijaSpomenik u centru Skoplja
Spomenik u centru Skoplja - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ruski prankeri Vovan (Vladimir Kuznecov) i Leksus (Aleksej Stoljarov) objavili su snimak u kojem su u ime bivšeg predsednika Petra Porošenka razgovarali sa premijerom Makedonije Zoranom Zaevim.

U jednom od tri razgovora u ime Porošenka, prankeri su ispričali da su ukrajinski naučnici „otkrili“ njegovo genetsku vezu sa Aleksandrom Makedonskim.

„Naši naučnici su otkrili moju genetsku vezu sa njim, zato sada mogu da se zovem Petrom Makedonskim“, rekli su prankeri u jednom od razgovora u ime Porošenka.

„Kao što je poznato, naši naučnici su napravili niz istorijskih otkrića. Kako vam je poznato, Ukrajinci su drevni Sumeri... Naša teritorija je čak u jednom periodu bila pod vlašću Aleksandra“, dodao je „Porošenko“.

Kao odgovor, makedonski premijer je navodno rekao da je „čitao o tome“ i da istorija „može da nas ujedini“.

Makedonska crkva sa popustom

Ruski prankeri su posavetovali Zaeva da da mito vaseljenskom patrijarhu Vartolomeju za nezavisnost „makedonske pravoslavne crkve“.

Zoran Zaev je saopštio „Porošenku“ da je spreman da plati patrijarhu Vartolomeju 100.000 evra u kešu, rekao je Vovan.

Prankeri su u Porošenkovo ime saopštili Zaevu da Makedonija ima „odlične šanse“ i „može da pokrene proces“ dobijanja autokefalnosti. Navodno je Vartolomej dao pristanak na to.

„Međutim, moram da vam saopštim jedan uslov u mom slučaju. Ja sam uplatio novac lično Vartolomeju“, rekli su Zaevu prankeri.

Navedeno je da realizacija „ovog uslova, između ostalog, takođe može da pomogne“ u dobijanju autokefalnosti, pri čemu se predlaže „suma sa popustom“.

„Ja sam platio više od 150.000“, saopštio je „Porošenko“.

Zaev je na to odgovorio da je to „odlično i da neće biti problema“.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala