Gruzijska televizija nastavila sa radom nakon incidenta

© AFP 2023 / VANO SHLAMOVStudio gruzijske televizije "Rustavi 2" u Tbilisiju
Studio gruzijske televizije Rustavi 2 u Tbilisiju - Sputnik Srbija
Pratite nas
Gruzijska opoziciona televizija „Rustavi 2“, koja je prekinula sa radom u noći između nedelje i ponedeljka, nakon psovski upućenih rukovodstvu Rusije, nastavila je sa emitovanjem.

Televizija je, nakon prekida, emitovala jutarnji program.

U nedelju uveče voditelj Georgij Gabunija započeo je svoj autorski program „P.S.“ na televiziji „Rustavi 2“ psovanjem ruskog predsednika Vladimira Putina, iako mediji nisu preneli — šta je tačno rekao. Veliki broj korisnika društvenih mreža u Gruziji osudio je Gabuniju i izrazio zabrinutost da bi se gruzijsko-ruski odnosi mogli dodatno pogoršati. Generalni direktor ove televizijske kompanije, Nika Gvaramija, izjavio je da smatra neprihvatljivim psovke uživo, iako se slaže sa stavom voditelja. Izjave voditelja osudili su i predsednik i premijer Gruzije.

Kasnije se kompanija zvanično izvinila zbog opscenog jezika u programu.

U nedelju u toku noći stotine stanovnika Tbilisija okupilo se ispred zgrade televizije „Rustavi 2“. Oni su bacali jaja na zgradu televizijske stanice, tražeći da se voditelj i generalni direktor otpuste. Rukovodstvo televizijske kompanije objavilo je informaciju o prestanku emitovanja programa, sve do — „potpunog obezbeđivanja televizijske kuće i novinara“.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala