Drugi dan protesta ispred zgrade televizije u Tbilisiju (video)

© SputnikProtest u Gruziji
Protest u Gruziji - Sputnik Srbija
Pratite nas
Građani Tbilisija drugi dan protestuju ispred zgrade televizije „Rustavi 2“ zbog toga što je voditelj Georgij Gabunija u svojoj autorskoj emisiji psovao ruskog predsednika Vladimira Putina.

U nedelju uveče voditelj Georgij Gabunija započeo je svoj autorski program „P. S.“ na televiziji „Rustavi 2“ psovanjem ruskog predsednika Vladimira Putina, iako mediji nisu preneli šta je konkretno rekao.

Veliki broj korisnika društvenih mreža u Gruziji osudio je Gabuniju i izrazio zabrinutost da bi gruzijsko-ruski odnosi mogli dodatno da se pogoršaju.

Generalni direktor televizije „Rustavi 2“ Nika Gvaramija izjavio je da psovke uživo smatra neprihvatljivim, iako se slaže sa stavom voditelja. Izjave voditelja osudili su i predsednik i premijer Gruzije.

Kasnije se kompanija zvanično izvinila zbog opscenog jezika u programu.

U nedelju u toku noći stotine stanovnika Tbilisija okupilo se ispred zgrade televizije „Rustavi 2“. Oni su bacali jaja na zgradu televizije, tražeći da voditelj i generalni direktor budu otpušteni. Rukovodstvo televizije objavilo je informaciju o prestanku emitovanja programa, sve dok „televizija i njeni novinari ne budu potpuno obezbeđeni“.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala