Vučić: Nikog nećemo isporučivati Prištini

© Tanjug / RADE PRELICAleksandar Vučić
Aleksandar Vučić - Sputnik Srbija
Pratite nas
Nikog mi nećemo isporučivati Prištini, rekao je danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić i dodao da je nervoza Prištine sve veća, osvrćući se tako na izjavu penzionisanog srpskog generala Momira Stojanovića, inače jednog od njegovih kritičara, da mu je sa relevantnog mesta sugerisano da ne napušta Srbiju, a zbog optužnice iz Prištine.

„Očigledno je da je nervoza u Prištini sve veća i sve teža i kada govorimo o toj nervozi, ona će se očitovati ili će biti sve očiglednija upravo u tom segmentu, u optužbama na račun srpskih oficira, vojnika, ne bi li neke nove generacije uplašili da nikada ne štite slobodu svog naroda, ali i s druge strane da bi dokazali ispravnost svog tzv. vojno-političkog delovanja“, rekao je Vučić posle susreta sa osnovcima sa severa KiM.

Poručio je da država nikada nikoga Prištini neće isporučivati.

„Neko će kazati — isporučite Momira Stojanovića, on svaki dan sve najgore o tebi govori. Država ne može time i na takav način da se igra, nikoga neće njima isporučivati, ali da li će neke zemlje postupati po nalozima Prištine? Skoro sam siguran da hoće. Bez obzira što oni nemaju pravo na Interpolove poternice, neke zapadne zemlje će na osnovu bilateralnih sporazuma sa Prištinom sasvim izvesno pokušavati da hapse neke od naših oficira“, rekao je on.

Prokomentarisao je i situaciju u vezi sa generalima Pavkovićem i Lazarevićem.

„Najsmešnije mi je to sa Pavkovićem i Lazarevićem i još nekim drugim koje pominju. Osnovno pravilo — ne dva puta u istoj stvari. Ali, ovde na Balkanu je sve moguće...“, kaže on.

Dodaje da su oni nekom „omnibus“ formulom osuđeni u Hagu — za sve što je bilo kome moglo da se stavi na teret, njima je sve zajedno stavljeno na teret.

„I kada ste tom tzv. omnibus formulom obuhvaćeni, ne možete da nađete novi zločin za koji ćete ih teretiti, čak i da tražite. Jasno je da je tu reč samo o političkom pritisku. Da kažete da je Ljubiša Diković zločinac? Ne mogu da kažem da smo se u svemu saglašavali, ali on je častan čovek, oficir, dobar srpski vojnik“, ističe Vučić.

Ironično je rekao da je Haradinaj je bio „divan borac za ljudska prava“ i Hašim Tači takođe, ali je zato Diković „zločinac“.

„Dovoljno je da pogledate njihove biografije i biće vam sve jasno“, zaključio je on.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala