Savet Evrope Rusiji: Niste dobili kart blanš

© Foto : Candice Imbert / © Council of EuropeZasedanje Parlamentarne skupštine Saveta Evrope
Zasedanje Parlamentarne skupštine Saveta Evrope - Sputnik Srbija
Pratite nas
Vraćanje punomoćja ruskoj delegaciji u Parlamentarnoj skupštini Saveta Evrope ne predstavlja kart blanš — Skupština i dalje računa na punu saradnju sa Moskvom po svim zahtevima, izjavila je predsednica PS SE Lilijan Mori Paskje.

Računamo na punu saradnju sa Rusijom po svim pravcima, na sledećoj sednici ću vas informisati o tome šta je postignuto“, rekla je ona na sednici Skupštine.

Prethodno je saopšteno da Moskva radi na isplati zaostalih dugova Savetu Evrope, još treba da se sprovedu državne procedure.

Prema navodima portparola generalnog sekretara Saveta Evrope Denijela Holtgena, Rusija je platila članarinu Savetu Evrope za 2019. godinu u iznosu od 33 miliona evra, ali da je dužna da isplati još 55 miliona evra za period od 2017. do 2018. godine.

Podsećanja radi, u aprilu 2014. ruskoj delegaciji u PS SE oduzeto je pravo glasa zbog događaja u Ukrajini i ponovnog ujedinjenja Krima sa Rusijom. Godine 2015. PS SE je dva puta razmatrala pitanje vraćanja ovlašćenja ruskoj delegaciji, ali su se tada sankcije samo pooštravale.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala