Odgovor Rusije na rezoluciju OEBS-a protiv „Severnog toka 2“ i „Turskog toka“

© Sputnik / Ilья Pitalev / Uđi u bazu fotografijaAmerički gas je skuplji od ruskog...
Američki gas je skuplji od ruskog... - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ruski parlamentarci su kao odgovor na rezoluciju OEBS-a protiv gasovoda „Severni tok 2“ i „Turski tok“ izjavili da je njen skriveni cilj izolacija Rusije i preotimanje potencijalnih partnera.

„Svedoci smo da je ’za‘ rezoluciju glasala većina, pretežno zapadnih zemalja, što govori da je to stav Zapada, koji ima za cilj da obuzdava, izoluje i diskredituje Rusiju, kao i da joj preotme sve potencijalne partnere“, rekao je senator Konstantin Kosačov.

Takođe je istakao i da ova rezolucija nema nikakav značaj, budući da ona odražava tačku gledišta isključivo zemalja-članica NATO-a.

Sličnog mišljenja je i senator Aleksej Puškov, koji je rekao da se ovom rezolucijom vrši pritisak na Austriju, Nemačku i druge zemlje koje su, zapravo, zainteresovane da se gasovodi izgrade.

„Od Parlamentarne skupštine OEBS-a ovi projekti ne zavise“, dodao je.

Prethodno je Parlamentarna skupština OEBS-a usvojila rezoluciju u kojoj se navodi da realizacija energetskih projekata predstavlja potencijalno sredstvo za političku i ekonomsku prinudu zemalja koje su zavisne od isporuke energenata.

Inicijatori ove rezolucije su američki delegati uz podršku parlamentaraca iz Litvanije i Kanade.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala