Micotakis sutra polaže zakletvu: Promeniću zemlju!

© AP Photo / Thanassis StavrakisKirjakos Micotakis
Kirjakos Micotakis - Sputnik Srbija
Pratite nas
Kirjakos Micotakis, lider Nove demokratije, koja je prema prvim nezvaničnim rezultatima odnela pobedu na parlamentarnim izborima, položiće sutra zakletvu kao novi premijer Grčke.

Posle toga će se obaviti primopredaja dužnosti, rekao je izvor iz Nove demokratije za agenciju ANA, a prenosi Tanjug.

Micotakis je večeras, posle pobede na vanrednim parlamentarnim izborima, obećao da će naporno raditi na tome da zastupa sve Grke.

„Premalo nas je da bismo ostali podeljeni“, rekao je Micotakis, prenosi „Katimerini“.

Micotakis, koji bi sutra trebalo da položi zakletvu kao novi premijer Grčke, rekao je da je dobio snažan mandat koji će mu pomoći da promeni Grčku i primeni program o smanjenju poreza, otvaranju više radnih mesta i privlačenju dodatnih investicija, navodi Rojters.

„Društvo je poslalo jasnu poruku u korist rasta, stvaranja radnih mesta i bezbednosti“, naveo je Micotakis, dodajući da će se transparentnost i meritokratija vratiti u Grčku i da će se ta zemlja glasnije čuti u Evropi.

Micotakis je istakao da upravljanje zemljom preuzima svestan svoje odgovornosti prema narodu, prenosi ANA.

On je poručio da na „presudu naroda“ gleda sa skromnošću i poštovanjem.

Micotakis je rekao da neće razočarati grčki narod i najavio da će poslanici raditi i tokom leta, pošto „budućnost ne može da čeka“.

Grčki premijer Aleksis Cipras pozvao je večeras lidera Nove demokratije Kirjakosa Micotakisa i čestitao mu pobedu na vanrednim parlamentarnim izborima, rekao je jedan zvaničnik Micotakisove stranke.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Grčke saopštilo je da je, prema njihovim procenama, opoziciona Nova demokratija Kirjakosa Micotakisa osvojila 39,8 odsto glasova, dok je vladajuća Siriza predvođena premijerom Aleksisom Ciprasom dobila 31,5 odsto glasova.

O mogućim razlozima poraza Ciprasa čitajte u posebnoj analizi Sputnjika.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala