Moskovska ekološka rasveta osvetliće Beograd

© Sputnik / Maxim BlinovMoskva
Moskva - Sputnik Srbija
Pratite nas
Tokom boravka u ruskoj prestonici, gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić obišao je sedište kompanije „Boos lajting grup“ i sastao se sa njenim predsednikom, Georgijem Bosom, sa kojim je razgovarao o budućoj saradnji u vezi sa novim konceptom rasvete u Beogradu.

„Tema našeg sastanka je dolazak ove kompanije u Beograd i njihovo angažovanje na konceptu ekološke rasvete, s obzirom da smo u januaru potpisali sporazum o saradnji. Sada sam imao priliku da vidim kako je ova kompanija uradila sjajan posao u Moskvi. O tome svedoči i ulično osvetljenje, osvetljenje mostova, parkova, kao i dekorativna rasveta zgrada. Uveren sam da ćemo i u Beogradu imati sjajne rezultate ove saradnje“, kaže Radojičić u saopštenju.

Predsednik kompanije „Boos lajting grup“, Georgij Bos, gradonačelniku Radojičiću je predstavio rasvetu koju proizvode u njihovim fabrikama u Rusiji, Nemačkoj i Španiji. Naglasio je da su sa cenama konkurentni, da njihova proizvodnja ni malo ne zaostaje od vodećih firmi u oblasti ulične rasvete na zapadnom tržištu, ali i da su im proizvodi dvostruko jeftiniji i da imaju duži garantni rok.

© Foto : Grad BeogradBuduća saradnja na novom konceptu rasvete u Beogradu...
Moskovska ekološka rasveta osvetliće Beograd - Sputnik Srbija
Buduća saradnja na novom konceptu rasvete u Beogradu...

„Dopalo mi se i što školuju kadrove na Katedri za svetlosnu tehniku Moskovskog energetskog instituta. Žele da dobrim učenicima iz Srbije omoguće da se u Moskvi specijalizuju u ovoj oblasti“, istakao je gradonačelnik.

Sporazum između Grada Beograda i kompanije „Boos lajtning grup“, kao jedne od najvećih kompanija u oblasti rasvete, uz „Simens“, „Filips“ i važne kineske i japanske kompanije, potpisan je u januaru u Beogradu, tokom posete ruskog predsednika Vladimira Putina.

„Novi koncept rasvete grada Beograda znači, sa jedne strane, ekološki prihvatljiviji način osvetljenja, a sa druge i veliku uštedu u energiji, tako da su mnogi gradovi u Evropi i svetu već prešli na taj način osvetljenja. Dogovorili smo se i da ćemo se posebno baviti dekorativno-fasadnom rasvetom, koja značajno može da se unapredi. Moskva je danas izuzetan primer Beogradu za ovakav način osvetljenja i zbog toga je saradnja sa ruskim kompanijama za nas vrlo značajna. Hram Svetog Save je jedan od najvažnijih objekata, na kojem će se prvo raditi projekat fasadno-dekorativne rasvete“, ističe Radojičić.

Gradonačelnik Radojičić boravio je u Moskvi od 4. jula do danas.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala