Kako je Putin postao kum ćerki ukrajinskog poslanika Medvedčuka

© Sputnik / Mihail Klimentьev / Uđi u bazu fotografijaRuski predsednik Vladimir Putin
Ruski predsednik Vladimir Putin - Sputnik Srbija
Pratite nas
Viktor Medvedčuk, lider ukrajinske stranke Opoziciona platforma — Za život, tokom gostovanja na televiziji „Rusija 1“ ispričao je kako se upoznao sa ruskim predsednikom i kako je došlo do toga da uopšte Vladimir Putin bude kum prilikom krštenja njegove ćerke.

Upoznali su se, kaže, još početkom 2000-ih na jednom od zvaničnih događaja, kada je Medvedčuk bio zamenik predsednika Vrhovne rade, a Putin je već tada postao predsednik.

„Nešto kasnije sam postao šef administracije i održavao sam kontakte sa ruskim, takođe, šefom administracije Dmitrijem Medvedovom, pa sam se u tom periodu dodatno susretao sa Putinom“, rekao je.

Međutim, nešto kasnije, kada mu se rodila ćerka, njegovoj ženi je, kako objašnjava, pala na pamet ideja da pita Putina da li bi želeo da bude kum prilikom njenog krštenja.

„To je ideja moje žene — Oksane. Ona me je pitala da li bih zamolio Putina da bude kum. Bilo mi je izuzetno prijatno kada se složio sa idejom, to je bila za nas velika čast, ponosni smo na to“, kazao je Medvedčuk.

Upitan da li se njegova ćerka ikada posle videla sa ruskim predsednikom, Medvedčuk je rekao da jeste, kao i da se to dogodilo na Krimu još pre 2014. godine, kada je to poluostrvo vraćeno u sastav Ruske Federacije.

„Tada joj je Putin poklonio buket cveća i plišanog medu“, dodao je.

Inače, Medvedčuk je svojevremeno izjavio da mu mnogi ukrajinski političari zavide na tome što lično zna Putina, kao i da je porodično sa njim povezan.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala