„Dan porodice, ljubavi i vernosti“ u Ruskom domu

© Sputnik / Dejan SimićRuski dom u Beogradu
Ruski dom u Beogradu - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ruski centar za nauku i kulturu „Ruski dom“ 8. jula, uz podršku Podvorja Ruske Pravoslavne Crkve u Beogradu i Srpske Pravoslavne Crkve, organizuje jedan od najplemenitijih i najradosnijih praznika — „Dan porodice, ljubavi i vernosti“.

Ovaj praznik, koji se tradicionalno obeležava u Rusiji pod pokroviteljstvom Fondacije socijalno-kulturnih inicijativa, stekao je sveopštu simpatiju i popularnost u Srbiji, jer sama suština praznika, koji nosi tradicionalne porodične vrednosti, veoma je bliska našim pravoslavnim narodima.

Na prazničnoj ceremoniji uručivanja nagrada učestvovaće i Njegova Svetost Patrijarh srpski Irinej, zamenik rukovodioca „Rosotrudničestva“ Aleksandar Radkov, direktor Ruskog Doma Nadežda Kuščenkova i starešina Podvorja Ruske pravoslavne crkve u Beogradu protojerej Vitalij Tarasjev, kao i istaknuti predstavnici srpske javnosti.

Prema tradiciji, bračnim parovima, koji su u braku više od 25 godina, biće uručene zahvalnice i medalje.

Svečana ceremonija održaće se 8. jula 2019. godine sa početkom u 19 časova u Ruskom centru za nauku i kulturu „Ruski Dom“, u ulici Kraljice Natalije 33, u Beogradu.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala