Tači iznenađen i uvređen: Dodik me ponizio, ne dolazim u Sarajevo!

Pratite nas
Predsednik privremenih prištinskih institucija Hašim Tači odbio je da prisustvuje Samitu o procesu saradnje u jugoistočnoj Evropi (SEECP) u BiH, zbog toga što je, kako je naveo, poziv predsedavajućeg Predsedništva BiH Milorada Dodika ponižavajući, jer Kosovo nije tretirano kao druge države-učesnice.

„Uprkos volji i spremnosti da učestvujem na SEECP, ponižavajući poziv sadašnjeg predsedavajućeg Predsedništva Bosne i Hercegovine sprečio me je da predstavljam Kosovo na ovom sastanku“, napisao je Tači na Fejsbuku.

Prema njegovim rečima, Priština je uvek bila spremna za dobrosusedske odnose sa BiH i za uzajamno priznavanje, prenosi Tanjug.

„Ali, nažalost, naša volja se neprestano zloupotrebljava, kao što je to sada slučaj sa organizacijom SEECP iz Bosne i Hercegovine. Minimum koji Kosovo zahteva za učešće na takvim forumima jeste jednak tretman sa drugim zemljama-učesnicama“, naveo je Tači.

Kako prenosi RTK2, Tači smatra da je ponašanje BiH neprihvatljivo i paradoksalno, jer predstavnici te države potpuno primenjuju antievropske prakse, koje se, kako je naveo, „ne razlikuju od onih u Srbiji“.

„Takvim destruktivnim pristupom regionalna saradnja i dobrosusedski odnosi između zemalja Zapadnog Balkana nemaju uslov koji je potreban za pristupanje Evropskoj uniji“, kaže on.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala