Slovenci oskrnavili Melaniju: Ovo je sramota (foto)

© REUTERS / BORUT ZIVULOVICSkulptura Melanije Tramp u prirodnoj veličini u Sloveniji
Skulptura Melanije Tramp u prirodnoj veličini u Sloveniji - Sputnik Srbija
Pratite nas
U čast prve dame Sjedinjenih Američkih Država Melanije Tramp, u njenom rodnom mestu Sevnica u Sloveniji, postavljena je drvena statua u prirodnoj veličini, ali lokalni stanovnici kažu — da ta statua predstavlja „sramotu“.

Prvu statuu Melanije Tramp u njenoj rodnoj zemlji osmislio je američki umetnik Bred Dauni, koji je unajmio lokalnog umetničkog drvodelju Alesa Zupevca, poznatog kao Maksi, da je izradi i da je postavi pored reke Save.

​Statua uopšte ne liči na prvu damu, ali, kako navodi „ITV“ — bar je haljina u pravoj boji, i to svetlo plavoj, kao i ona u kojoj se Melanija pojavila na predsedničkoj inauguraciji svog supruga Donalda Trampa.

Crte lica izgledaju kao da ih je nacrtalo dete, izraz lica je namrgođen, a oblici tela nedefinisani. Statua „maše“ levom rukom.

​Lokalni stanovnici, iako ponosni na najpoznatiji eksponat u gradu, uopšte nisu zadovoljni sličnošću statue sa Melanijom.

„Uopšte ne liči na Melaniju. Liči na Štrumpfetu. To je sramota“, rekao je jedan od stanovnika koji su se okupili na otkrivanju statue.

Melanija Tramp (rođena Knavs) rođena je 1970. godine u Novom Mestu u Sloveniji, koja je tada bila u sastavu Socijalističke Federativne Republike Jugoslavije. Melanija je detinjstvo provela u provincijskom gradiću Sevnica. Kasnije se preselila u Sjedinjene Američke Države, gde je upoznala svog sadašnjeg supruga Donalda Trampa. Melanija je treća supruga aktuelnog američkog predsednika. Par ima sina Barona Vilijama, rođenog 2006. godine.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala