Pod zastavom NATO pevali ustaške pesme

© Sputnik / Stringer / Uđi u bazu fotografijaZastava NATO-a
Zastava NATO-a - Sputnik Srbija
Pratite nas
Tokom vojne vežbe u Hrvatskoj, održane povodom desetogodišnjice članstva Hrvatske u NATO, hrvatski vojnici su, zajedno sa pripadnicima takozvane „vojske Kosova“ pevali ustaške pesme o klanju Srba, pišu Večernje novosti, pozivajući se na nezvanične izvore.

Kako navode Novosti — skandalozan nastup hrvatskih i albanskih vojnika sa takozvanog Kosova dogodio se kasno uveče 5. juna na poligonu „Eugen Kvaternik“ u Slunju.

Hrvati su, pod očiglednim uticajem alkohola, puštali sa razglasa pesme iz najcrnje ustaške epohe — NDH, u čemu im se zdušno pridružilo i dvadesetak pripadnika takozvanih „oružanih snaga Kosova“.

Sve to se dogodilo u prisustvu pripadnika zvaničnih oružanih snaga BiH, koji nisu učestvovali u ovom bizarnom ustaškom „natpevavanju“.

Jedan od oficira BiH, koji je srpske nacionalnosti, snimio je događaj mobilnim telefonom, ali ga je jedan od prisutnih hrvatskih bezbednjaka naterao da taj snimak — obriše.

Kasnije je, međutim, taj jedini prisutni pripadnik oružanih snaga BiH, koji je srpske nacionalnosti — o celom događaju sastavio izveštaj, pišu Novosti.

Ministar odbrane Aleksandar Vulin je povodom ovog događaja izjavio da je za Srbiju neprihvatljivo bilo kakvo pojavljivanje takozvane „paravojske Kosova“.

Kako dodaju Novosti, osim slavljenja mračne ustaške i nacističke ideologije, i to pod zastavom NATO, postavlja se i pitanje — ko je odobrio zvaničnoj vojsci BiH da učestvuje na vojnoj vežbi u istom stroju sa „takozvanim oružanim snagama Kosova“ — koje zvanično Sarajevo ne priznaje.

Vežba „Hitan odgovor“ održava se na teritorijama Hrvatske, Slovenije i Mađarske, a sa ovom vežbom je Hrvatska pokušala da obeleži desetogodišnjicu ulaska u NATO; vežba je trajala od 10. maja do 6. juna, ali će ceo događaj ostati u senci ovog ustaškog i nacističkog incidenta.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala