Apsurd nad apsurdima: Zapanjujuća odluka iz Londona o Sputnjiku zbog „preporuke Dženi“

© Sputnik / Alexei Danichev / Uđi u bazu fotografijaRadio Sputnjik
Radio Sputnjik - Sputnik Srbija
Pratite nas
Organizatori Globalne konferencije o slobodi medija, koja se održava u Londonu od 10. do 11. jula, odbili su da akredituju novinara Sputnjika za praćenje tog skupa, ne obrazloživši tu odluku.

„Hvala Vam, kao predstavniku medija, za interesovanje da izveštavate o Globalnoj konferenciji o slobodi medija. Nažalost, Vaš zahtev za akreditaciju nije odobren zbog niže navedenog razloga: preporuka Dženi“, navedeno je u pismu tima koji se bavi akreditovanjem novinara.

Organizatori su savetovali novinaru da ponovo podnese zahtev. Novinar je to učinio i uputio im dva elektronska pisma s molbom da mu objasne šta znači fraza „preporuka Dženi“.

Organizatori su odgovorili da su predali njegov zahtev na razmatranje rukovodstvu i da čekaju dodatne informacije. „Kontaktiraćemo s Vama u maksimalno kratkom roku“, navedeno je u pismu.

Novinar Sputnjika je zatim pozvao telefonom tim za akreditovanje predstavnika medija radi razjašnjenja, ali oni nisu uspeli da mu objasne značenje fraze i nisu mu odgovorili zašto je njegov zahtev odbijen.

Glavna urednica MIA „Rosija sevodnja“ i televizijskog kanala RT Margarita Simonjan 5. jula je saopštila da je Ministarstvo inostranih poslova Velike Britanije odbilo da akredituje taj televizijski kanal za praćenje Globalne konferencije o slobodi medija.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala