Na Egzitu preminuo državljanin Grčke

© Tanjug / JAROSLAV PAPEgzit će trajati do 7. jula na Petrovaradinskoj tvrđavi u Novom Sadu
Egzit će trajati do 7. jula na Petrovaradinskoj tvrđavi u Novom Sadu - Sputnik Srbija
Pratite nas
Zvanična PR služba festivala „Egzit“ saopštila je da je njihov posetilac, državljanin Grčke, preminuo — nakon što mu je prethodno pozlilo.

„Sa žaljenjem javljamo da je, prema nezvaničnim informacijama koje smo dobili iz Hitne pomoći, državljanin Grčke preminuo, nakon što mu je prethodno pozlilo na festivalu „Egzit“. Nakon što je obezbeđenje festivala na Gornjem gradu Petrovaradinske tvrđave uočilo da je jednom od posetilaca pozlilo, pružena mu je hitna medicinska pomoć“, navodi se u saopštenju PR službe festivala.

Prema nezvaničnim informacijama sumnja se da je smrt nastupila — zbog posledica nastalih korišćenjem narkotika.

Drugi posetioci, koji su takođe državljani Grčke i koji su se zatekli na licu mesta, u izjavama koje su dali Policijskoj upravi Novog Sada naveli su — da je preminuli konzumirao veću količinu narkotika tokom dana i da je bolovao od hronične bolesti.

U saopštenju se navodi da se festival „Egzit“, od svog osnivanja, zalaže protiv bilo kakve upotrebe narkotika, i nastaviće da snažno deluje na polju prevencije i širenja svesti u vezi sa štetnim dejstvima droge. Uprkos svim naporima, narkotici ostaju rasprostranjena i česta pojava na ovom novosadskom festivalu.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala