Venecuela: Zahvalni smo Rusiji za pomoć u teškim vremenima

© Sputnik / Mihail Alaeddin / Uđi u bazu fotografijaZastava Venecuele na ulici u Karakasu
Zastava Venecuele na ulici u Karakasu - Sputnik Srbija
Pratite nas
Karakas je zahvalan Rusiji na podršci u kriznoj situaciji u kojoj se nalazi zemlja, rekao je ambasador Venecuele u Moskvi Karlos Rafael Farija Tortosa.

„Izrazili smo posebnu zahvalnost vladi predsednika Vladimira Putina za njegov stav i za to što su delovali i preduzimali mere u teškim vremenima za našu vladu“, rekao je Farija tokom svečanosti održane u Moskvi povodom 208. godišnjice nezavisnosti Venecuele.

Prema rečima ambasadora, Rusija nije zabrinuta zbog zaštite venecuelanske vlade na čelu sa Nikolasom Madurom, nego time što vlada jedne zemlje nema pravo da menja sudbinu druge samo iz hira.

„Mi to veoma cenimo“, istakao je Farija.

© AP Photo / Fernando LlanoProtesti u Venecueli
Venecuela: Zahvalni smo Rusiji za pomoć u teškim vremenima - Sputnik Srbija
Protesti u Venecueli

U Venecueli su 21. januara počeli masovni protesti protiv aktuelnog predsednika Venecuele Nikolasa Madura. Predsednik parlamenta Venecuele Huan Gvaido 23. januara se proglasio za privremenog šefa države. Sjedinjene Američke Države i niz drugih zemalja priznale su Gvaida i zahtevaju od predsednika Venecuele Nikolasa Madura, kog ne smatraju legitimnim šefom države, da ne dozvoli nasilne akcije protiv opozicije. Maduro je Gvaida nazvao „marionetom Sjedinjenih Američkih Država“. Lidera Venecuele Nikolasa Madura kao legitimnog predsednika podržavaju Rusija, Kina i niz drugih zemalja.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala