U Libiji uhapšena dva ruska državljanina

© Sputnik / Aleksandr Юrьev / Uđi u bazu fotografijaPogled na Tripoli
Pogled na Tripoli - Sputnik Srbija
Pratite nas
Prelazni nacionalni savet Libije saopštio je da su dva ruska državljanina i tri Libijca uhapšeni zbog pokušaja da utiču na predstojeće izbore u toj zemlji.

Šef Odeljenja za krivične istrage pri glavnom tužiocu Libije Sadik el Sur je rekao da su Rusi doputovali u Libiju u martu, a da su uhapšeni u maju.

„Dvojica Rusa i trojica Libijaca su uhapšeni zbog pokušaja da utiču na predstojeće izbore u zemlji. Imena se sada ne sećam, a prezime jednog od uhapšenih je Šugalej“, rekao je Sur.

On je naveo da njegovo odeljenje zajedno s Obaveštajnom upravom Vlade nacionalne sloge u Tripoliju nastavlja istragu o tom slučaju

Sur je dodao da su „Rusi bili u kontaktu s raznim stranama u Libiji, i da su se dva puta lično susreli sa Sejfom el Islamom Gadafijem“, sinom bivšeg lidera Libije Muamera el Gadafija.

Ujedinjene nacije su na proleće ove godine predložile da se održe sveopšti izbori u Libiji, nakon kojih bi trebalo da budu formirani legitimni i opštepriznati organi vlasti.
Ministarstvo inostranih poslova Rusije ranije je saopštilo da proverava informacije dobijene od niza zapadnih izvora da su u Tripoliju uhapšena dva ruska državljanina, kao i da nije dobilo zvanično obaveštenje o tome od libijske strane.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala